Pouzdan partner i društveno odgovorno preduzeće

1. Oktobra 2020.0

[vc_row][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Pouzdan partner i društveno odgovorno preduzeće

[/vc_column_text][vc_single_image image=”2929″ img_size=”full” onclick=”link_image”][vc_column_text]Junuzović Kopex je jedan od vrhunskih ponuđača u okviru djelatnosti kojima se bavi, te svojim stalnim unapređenjem usluge i kvalitete proizvoda odgovara na zahtjeve tržišta, kupcima pruža i više od njihovih očekivanja, trudeći se prije svega svojim uposlenicima biti siguran poslodavac

Razgovarala: Edina Mizić/InStore

Selvedina Junuzović, finansijska direktorica kompanije Junuzović Kopex, uspješna je bosanskohercegovačka žena iz svijeta biznisa, o kojoj smo imali priliku mnogo puta čitati u medijima kao o ženi čiju karijeru prati veliki uspjeh, koja je, pored toga što je uspješan poslodavac, također i veliki humanista, filantrop i ljubitelj životinja.

Selvedina je zajedno sa svojim suprugom osnovala kompaniju Junuzović Kopex koja već 25 godina uspješno posluje, a od nedavno su u porodični posao uključena i njihova djeca, koja prateći tradiciju uvode i nove svjetske standarde.

Selvedina je također osnivač Fonacije Junuzović koja već nekoliko godina podržava projekte i podupire određene skupine društva i ustanova kojima je zaista podrška potrebna.

Od samog početka osnivanja firme, Selvedina je uporedo sa svojim suprugom gradila kompaniju, nizala uspješne poslovne izazove, organizirala i planirala poslove, kreirala dio po dio sada već uspješne bh. kompanije koja se nalazi u samom vrhu liste uspješnih bh. kompanija.

Selvedina je žena kojoj možemo pripisati epitete ambiciozne i kreativne žene, poželjnog poslodavca, velikog humaniste, ljubitelja umjetnosti, mode i putovanja.

Vaša kompanija je u 100% domaćem vlasništvu, kada i kako ste je osnovali, koje su  bile vaše ideje vodilje?

 Kompaniju Junuzović Kopex sa sjedištem u Lukavcu osnovali smo davne 1996.godine prvenstveno kao građevinsku firmu za niskogradnju i izradu putne infrastrukture, a nakon toga djelatnost smo preusmjerili na proizvodnju, promet roba i usluga, uvoz i izvoz, veleprodaju nafte i naftnih derivata.

Ideju za osnivanje firme donijeli smo skupa moj suprug i ja, kroz zajedničke vizije i planove, i uz podršku jedno drugog danas smo tu gdje jesmo. Naša kompanija među najuspješnijim je kompanijama u Bosni Hercegovini sa stalnim porastom prihoda, poslovanja, partnerstva i uspjeha. Vodili smo se željom za uspjehom, stvarajući i gradeći ozbiljne poslovne planove koje smo pomno birali, analizirali, i sprovodili u djela. Bitno je imati zajedničku viziju sa poslovnim partnerom u ovom slučaju moj poslovni partner je moj suprug, s kojim se odlično razumijem po pitanju poslovanja.

Čime se sve bavi Vaša kompanija, upoznajte naše čitatelje sa svim oblastima Vašeg poslovanja.

Kao što sam već spomenula, kompanija Junuzović Kopex se bavi proizvodnjom, prometom roba i usluga, uvozom i izvozom te veleprodajom nafte i naftnih derivata. Sve ovo uključuje raznovrsnu lepezu poslova i djelatnosti. Kompanija se isprofilirala u prodaji nafte i naftnih derivata te je postala glavni uvoznik nafte, koja također radi veleprodaju nafte i naftnih derivata za Elektroprivredu i rudnike. Prije nekoliko godina, tačnije 2014. godine svoju lepezu poslovanja smo proširili kupovinom preduzeća Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla i Litvatransa iz Banovića.

Koliko ljudi upošljavate i sa koliko kooperanta radite, jer vaši rezultati govore da se radi o ozbiljnoj organizaciji, sa vrhunskim stručnjacima u svojim oblastima?

 Kompanija Junuzović Kopex upošljava više od 100 radnika, a kupovinom Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla i Litvatransa, broj zaposlenih se povećao na oko 400 uposlenika. Naši dosadašnji rezultati pokazatelj su velikog poslovnog uspjeha, truda i rada. Veoma nam je bitno da naši uposlenici prije svega budu zadovoljni, da održavamo korektan poslovni odnos, educiramo svoj kadar i redovno radimo na sebi i svom napretku. Naša kompanija zaista upošljava jedan stručan tim ljudi, dobro povezanih i organiziranih.

Malo je kompanija koje se mogu pohvaliti izuzetnim uspjeh kao što je Vaš, našli ste se na listi 100 najvećih u BiH? Šta za vas predstavljaju priznanja koja Vam pristižu?

 Tako je. Već nekoliko godina za redom nalazimo se na listi 100 najvećih kompanija u Bosni i Hercegovini. Prošlu godinu kompanija Junuzović Kopex obilježila je najprestižnijim nagradama i priznanjima iz svijeta biznisa u Bosni i Hercegovini – nagrada ”100 najvećih kompanija u BiH”, nagrada za ”Brzorastuću kompaniju”, te je kompanija nosilac ”Certifikata bonitetne pouzdanosti”. Sva ova i niz drugih priznanja nama znače mnogo, jer to je dokaz našeg dugogodišnjeg truda i zalaganja. Samim tim, ovi rezultati pokazuju da svoj posao obavljamo na najbolji mogući način i vode nas naravno da težimo ka još većem uspjehu.

Među 10 ste najvećih uvoznika i prometnika nafte i naftnih derivata u BiH, kakvo je naše tržište u ovoj branši?

Naša kompanija uspjela je pronaći mjesto na bh. tržištu koje je još uvijek prilično malo u odnosu na neka veća tržišta i razvijenije zemlje ako govorimo o regiji samo. Naravno, tu je dugogodišnje iskustvo i prisustvo na tržištu što u mnogome olakšava posao. Ali smatram da pametnim i pažljivo analiziranim poslovnim potezima svaka djelatnost može naći svoje mjesto na tržištu.

Koliko je pandemija i globalni pad cijene i potražnje za ovim sirovinama utjecao na Vaše poslovanje?

 Nakon nastupanja ove globalne krize i vanredne situacije, vjerujem da smo svi osjetili promjene kako u poslovnom tako i privatnom životu. Bilo je naravno zastoja izazvanih nekim većim faktorima i silama na koje nismo mogli utjecati, ali čim se situacija koliko toliko stabilizirala, nastavili smo tamo gdje smo stali. Bitno je znati da se život nastavlja i da stvari moraju da se vrate u normalu, naravno uz nešto drugačiji način od onog na koji smo navikli.

Šta je to što Vas izdvaja od drugih, zašto poslovni partneri da biraju baš Vas, navedite svoje konkurentne prednosti?

Junuzović Kopex je zapravo jedan od vrhunskih ponuđača u okviru djelatnosti kojima se bavi, te svojim stalnim unapređenjem usluge i kvalitete proizvoda odgovara na zahtjeve tržišta, kupcima pružamo i više od njihovih očekivanja i trudimo se prije svega svojim uposlenicima biti siguran poslodavac. Ono što nam je jako važno jeste biti pouzdan partner svim poslovnim subjektima i biti društveno odgovorno preduzeće. Naša misija je stalnim unapređenjem poslovanja, svakom kupcu pružiti najbolju vrijednost kroz kvalitet proizvoda i usluga, te zadovoljstvo kupovine.

Koje su Vaše naredne aktivnosti koje imate namjeru realizirati, u kom smjeru planirate dalje investirati?

 Za sad imamo niz planiranih aktivnosti koje namjeravamo implementirati, kao i onih koje su bile planirane za prvu polovinu godine i koje su se vanrednim okolnostima morale prolongirati za drugi period.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][stm_sidebar sidebar=”527″][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *