Junuzović Kopex: Sada je najvažnije pozitivno razmišljanje

25. Marta 2020.0

Izvor: Poslovne novine

Vodeći uvoznik i prometnik naftom i naftnim derivatima u BiH, kompanija Junuzović-Kopex d.o.o. Lukavac, suočen je sa problematikom koju je izazvala novonastala situacija uzrokovana pandemijom koronavirusa.

O izazovima sa kojima je kompanija suočena razgovarali smo sa Semirom Junuzovićem, direktorom za razvoj ovog uspješnog kolektiva.

Kako je koronavirus utjecao na Vaše poslovanje?

‘’Cjelokupna novonastala situacija globalno je utjecala na sve sektore života, a samim tim i na poslovanje i realizaciju svih planiranih projekata i aktivnosti. Jasno je da je došlo do velike promjene u samom načinu poslovanja i života, i da smo svi suočeni sa jednim novim stanjem gdje moramo reagovati brzo i odgovoriti na potrebe klijenata na najbolji mogući način.Kada su u pitanju projekti vezani za budućnost, mi smo već odavno u planiranju novih projekata koji nažalost moraju da se odlože i sačekaju neku bolju priliku.’’

Koje mjere poduzimate?

‘’Vanredna situacija zahtjeva i vanredne mjere, pa smo tako i mi pronašli rješenje počevši od sigurnosti naših uposlenika – na prvom mjestu poštivanjem epidemioloških standarda i naredbi Kriznog štaba pa sve do regulisanja radnog vremena, a sve u svrhu sprečavanja širenja koronavirusa. Također, jako je važno držati pod kontrolom svakodnevne poslovne obaveze, za koje ne postoji alternativa, pa sa velikom odgovornošću i oprezom nastojimo prepoznati prioritete i realizovati sve što je neophodno.’’

Nazire li se rješenje i šta dalje?

‘’Za sada je najvažnije pozitivno razmišljanje i pozitivan stav kako bismo prebrodili predstojeće krizne situacije i stanje koje nas je snašlo. Rješenje postoji, ali ono prije svega zavisi od nas pa je trenutno najbitnije poštivanje svih uputa nadležnih kako bismo što prije prevazišli teške trenutke i tako izbjegli katastrofu koja nam prijeti ukoliko ne budemo poštovali mjere opreza – samo tako možemo očekivati pozitivan ishod svega ovog. Za sada je jako teško govoriti o planovima za budućnost s obzirom na to da sve planirano moramo prolongirati za neka bolja vremena, koja nam, nadam se, uskoro dolaze, a do tada pokušajmo zajedno doprinijeti rješavanju problema koji su nas sve ograničili i stavili u jedan jako nezgodan položaj’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *