Junuzović Kopex nastavlja realizaciju kapitalnih projekata

2. Oktobra 2020.0

Izvor: Poslovne novine

Junuzović Kopex d. o. o. iz Lukavca poznat je kao kompanija koja inače odlično funkcioniše u mnogim kriznim momentima. Međutim, prema riječima Semira Junuzovića, direktora za razvoj, zbog pandemije je realizacija projekata koji su bili planirani za početak nastavljena tek u drugoj polovini 2020.

S obzirom na to da smo mi kompanija sa širokom lepezom poslovnih partnera, velikim tržištem i unaprijed formiranim poslovnim planovima, nastupanjem vanredne situacije prilično se osjetio zastoj u poslovanju. Ipak, postepenom stabilizacijom situacije stvari se polako vraćaju u normalu. Trudimo se i radimo na tome da kompanija ostane i dalje u vrhu najuspješnijih poslovnih kompanija u BiH“, kaže Junuzović.

A da je Junuzović Kopex lider u svojoj djelatnosti u BiH i šire potvrđuju i podaci o poslovanju ove kompanije koja je rangirana među najboljim u tri kategorije: 100 najvećih kompanija u BiH po dobiti i investicijama, a u vrhu je i brzorastućih kompanija u BiH te nosilac Certifikata bonitetne pouzdanosti.

“To možemo pripisali dobroj poslovnoj organizaciji i zaposlenicima. Stručnoj i profesionalnoj razradi planova i njihovoj realizaciji doprinosi rukovodstvo kompanije, dok stručan i edukovan kadar ispunjava kvalitetno svoje obaveze i poštuje kriterije za dobar poslovni uspjeh“, objašnjava dalje direktor.

Međutim, kada su u pitanju prihodi kompanije ostvareni u prvih šest mjeseci 2020. godine, zbog pandemije COVID-19 došlo je do određenog disbalansa.

“Globalnim prekidom i zaustavljanjem proizvodnje i rada došlo je do prekida u svim sektorima privrede, pružanju usluga, uvozu i izvozu, što za posljedicu ima pad prihoda i dobiti kompanije. Međutim, nastojali smo da, uprkos svim negativnim faktorima oko nas, ne dozvolimo da zaposlenici u kompaniji osjete bilo kakav gubitak“, naglasio je Junuzović.

Od prvobitno registrovane djelatnosti izgradnje putne mreže, proizvodnje betona i usluga transporta 1996. godine, danas se kompanija Junuzović Kopex isprofilirala u oblasti trgovine naftom i naftnim derivatima, pružanju usluga transporta u domaćem i međunarodnom saobraćaju, kao i pružanju usluga rada građevinskih mašina.

„Temeljne vrijednosti naše kompanije su partnerski odnos s kupcima i dobavljačima, odgovoran odnos prema zajednici, kao i dobrobit zaposlenih“, tvrdi direktor.

U Junuzović Kopexu trenutno rade na realizaciji započetih projekata, ali i na pripremi novih. O tome šta ih očekuje u narednom periodu i kakva će biti poslovna 2020. godina direktor Junuzović kaže da je teško prognozirati bilo šta unaprijed.

Trenutno sve zavisi o situaciji izazvanoj koronavirusom, ali u svakom slučaju očekujemo stabilnu dobit i prihode. Nadamo se uspješnoj 2020. poslovnoj godini“, rekao je Junuzović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *