Uspješna poslovna godina za kompaniju Junuzović Kopex

7. Januara 2020.0

[vc_row][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Uspješna poslovna godina za kompaniju Junuzović kopex

[/vc_column_text][stm_post_details][vc_column_text]

-Još jednu uspješnu poslovnu godinu zabilježila je kompanija Junuzović-kopex koju je krunisala najprestižnijim priznanjima i nagradama iz svijeta biznisa u Bosni i Hercegovini, pa je tako prema rezultatima poslovanja iz 2018.godine kompanija Junuzović-kopex rangirana kao najbolja u tri kategorije – ”100 najvećih kompanija u BiH” po dobiti i investicijama, smještena je u vrh ”Brzorastućih kompanija u BiH”, te je nosilac ”Certifikata bonitetne pouzdanosti”.

Kompanija je u odnosu na prethodne godine zabilježila rast u svim poslovnim segmentima. Rast firme i njenog poslovanja je proporcionalno raspoređen po svim sektorima poslovanja. Ostvaren je stabilabn rast kako u prihodima tako i u dobiti u procentu od 10 %, tako da je 2019.godina bila vrlo uspješna poslovna godina.

Na rang listi velikih preduzeća Kompanija Junuzović-kopex zauzima 91. mjesto od 100 najvećih u BiH po dobiti i investicijama u 2018. godini. Ovo priznanje je ujedno i jedna od najprestižnijih nagrada koje jedna kompanija može da dobije.

”Nagrada za sve tri kategorije su jedan veliki podstrek i znak profesionalnog poslovanja firme u zadnjih godinu dana. To je zapravo jedna kruna uspješne godine iza koje stoji jak i pouzdan tim kao i mnogo truda i ulaganja” rekao je direktor za razvoj Semir Junuzović.

Certifikat za pouzdanost najbolji je pokazatelj kako kompanija posluje, te odraz profesionalnosti i odnosa sa poslovnim partnerima i kupcima. Ovaj događaj je ujedno i najbolja prilika da se promovira uspjeh bosanskohercegovačkih kompanija čije poslovanje prate iznadprosječni rezultati. Projekat je zasnovan isključivo na konkretnim rezultatima analize poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije. Certifikat za pouzdanost nosiocima osigurava konkretnu prednost i ugled u odnosu na ostatak industrije i na taj način u velikoj mjeri olakšava poslovanje. Prva i vodeća bonitetna kuća u Bosni i Hercegovini – LRC, certifikat dodjeljuje samo onim pravnim licima koja ostvaruju natprosječne pokazatelje uspješnosti i zadovoljavaju jasno i precizno definirane kriterije uspostavljenje po uzoru na iste najvećih globalnih agencija, a koji se sastoje iz nekoliko grupa finansijskih pokazatelja.

”Ovo priznanje je jedan jako bitan podatak i odraz ekonomije u BiH, i zasigurno nagrada koja je rezultat velikog truda i napora da se postignu rezultati kakve smo do sada imali. Ova nagrada je jako bitna upravo iz razloga što u našoj zemlji naplata predstavlja jako veliki problem, i gdje je naplata proizvoda i usluga duža od mjesec dana jako učestala pojava, kao i kompenzacija u odnosu na naplatu. Uprkos takvim činjenicama, kompanija Junuzović-kopex već dugi niz godina uspijeva da održi profesionalnu saradnju sa korisnicima svojih usluga te ostvari naplatu na vrijeme, a što je još bitnije uspijevamo da sve svoje obaveze izmirimo i prije zadanih rokova.

Naša misija je da unapređivanjem poslovanja svakom kupcu pružimo najbolju vrijednost kroz kvalitetu proizvoda i usluga”  izjavio je direktor Junuzović.

-Kroz dosadašnje poslovanje sa partnerima, klijentima kao i dobavljačima opravdano je što je kompanija zavrijedila povjerenje klijenata i pokazala pouzdanost u svim segmentima te na taj način doprinijela velikom uspjehu i rezultatima. Junuzović-kopex, kao jedna među vodećim kompanijama domaće privrede svakodnevno radi na unapređenju i poboljšanju poslovanja, kvaliteti robe i usluge te zadovoljstvu klijenata.

Kompanija Junuzović-kopex  svrstana je među 10 najvećih uvoznika i prometnika naftom i naftnim derivatima u BiH, koji su visokog kvaliteta i porijeklom iz rafinerija INA (MOL) i NIS (GAZPROM). 

Kap sto je već poznato, U 2014. godini kompanija Junuzović-kopex je započela širenje kompanije na prijevoz putnika, kada postaje većinski vlasnik kompanija Gradski i prigradski saobraćaj (GIPS) d.d. Tuzla i Litvatrans Banovići.

Također, GIPS DD Tuzla predstavlja primjer uspješne kompanije koja ide korak dalje uvođenjem prvih autobusa u BiH, koji za pogon motora koriste prirodni zemni plin  – CNG autobusi.

Pored trgovine naftom i naftnim derivatima i pružanja usluga transporta u domaćem i međunarodnom saobraćaju, Junuzović-kopex ima visoki renome i u oblasti niskogradnje i rudarstva. Rukovodstvo kompanije  napredak vidi u ulaganju u modernu opremu.

”Trenutno se bavimo planiranjem novih projekata za 2020. godinu što podrazumijeva ulaganje u novu mehanizaciju, sektor građevine, veleprodaje te širenju mreže benzinskih pumpi. Kao i u prošloj očekujemo i u ovoj godini dobre rezultate kao i mogući rast prihoda i dobiti” rekao je direktor Junuzović.

Uspon i poslovni uspjeh kompanije Junuzović-kopex odraz je dugogodišnjeg rada i zalaganja u svim segmentima poslovanja, dokaz da se upornost i trud veoma isplati, i da je uspjeh zagarantovan uz jaku motivaciju i tim koji teži ka uspjehu. Sve su to razlozi zbog kojih je kompanija u prošloj godini zabilježila rast u svim smjerovima, te zavrijedila najbolja priznanja i certifikate iz poslovnog svijeta u našoj zemlji.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][stm_sidebar sidebar=”527″][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *