Rang lista velikih: Kompanija Junuzović Kopex na 91 mjestu od 100 najvećih po dobiti i investicijama

2. Oktobra 2019.0

[vc_row][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Kompanija Junuzović Kopex na 91 mjestu od 100 najvećih po dobiti i investicijama

[/vc_column_text][vc_column_text]

Poslovne novine i ove godine objavile su listu 100 najvećih u BiH, a na osnovu finansijskih pokazatelja zvanično dobijenih od nadležnih entitetskih agencija: Finansijsko-informatičke agencije FIA i Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge APIF.

Na rang listi velikih preduzeća Kompanija Junuzović kopex zauzima 91. mjesto od 100 najvećih po dobiti i investicijama u 2018. godini

[/vc_column_text][vc_column_text]

Tekst o našoj kompaniji možete pročitati u nastavku:

Od prvobitno registrovane djelatnosti izgradnje putne mreže, proizvodnje betona i usluga transporta 1996. godine, danas se kompanija Junuzović-Kopex isprofilirala u oblasti trgovine naftom i naftnim derivatima, pružanju usluga transporta u domaćem i međunarodnom saobraćaju, kao i pružanju usluga rada građevinskih mašina.

Prema riječima Semira Junuzovića, direktora Junuzović-Kopexa, u prvih šest mjeseci 2019. zabilježili su rast u svim segmentima poslovanja u odnosu na prošlu godinu.

„Ostvarili smo stabilan rast kako u prihodima tako i u dobiti u procentu od 10 posto i očekujemo da će cijela 2019. godina biti još jedna u nizu uspješnih poslovnih godina“, kaže Junuzović.

Kompanija Junuzović-Kopex svrstava se među 10 najvećih uvoznika i prometnika naftom i naftnim derivatima u BiH, visokog kvaliteta i porijeklom iz rafinerija INA (MOL) i NIS (GAZPROM).

„Dostavu nafte i naftnih derivata vršimo vlastitim cisternama, opremljenim savremenim uređajima za mjerenje isporučene količine. Asortiman naših roba čine bijeli naftni derivati kao što su: eurodizel, lož ulje, benzini itd.“, objašnjava Junuzović.

U 2014. godini u Junuzović-Kopexu su započeli širenje djelatnosti kompanije na prevoz putnika, kada postaju većinski vlasnik kompanija Gradski i prigradski saobraćaj (GIPS) d. d. Tuzla i Litvatrans Banovići.

„Danas, GIPS d. d. Tuzla predstavlja primjer uspješne kompanije koja ide korak dalje uvođenjem prvih autobusa u BiH koji za pogon motora koriste prirodni zemni plin (CNG autobusi). Naš primjer su pratile i kompanije GRAS i Centrotrans iz Sarajeva, tako da su i one nabavile autobuse na CNG plin, kojim ih mi trenutno snabdijevamo“, tvrdi Junuzović.

Kompanija Junuzović-Kopex je u 2016. godini postala vlasnik i CNG terminala u Sarajevu, koji je ujedno i veleprodajni distributivni centar CNG-a.

„Naš terminal Reljevo u Sarajevu nudi savršene uslove snabdijevanja CNG energentom. Osim toga, početkom maja 2017. godine otvorili smo i CNG plinsku stanicu u maloprodajne svrhe za vlasnike motornih vozila koja za svoj pogon koriste CNG plin“, dodaje Junuzović.

Osim trgovine naftom i naftnim derivatima i pružanja usluga transporta u domaćem i međunarodnom saobraćaju, Junuzović-Kopex ima visoki renome i u oblasti niskogradnje i rudarstva.

„Naš vozni park raspolaže kamionima marke Mercedes starosti do 4 godine, a u radu koristimo najsavremenije mašine marke Caterpillar i Komatsu“, kaže Junuzović.

Temeljne vrijednosti ove kompanije su partnerski odnos sa kupcima i dobavljačima, odgovoran odnos prema zajednici, kao i dobrobit zaposlenih.

„Naša misija je da unapređivanjem poslovanja svakom kupcu pružimo najbolju vrijednost kroz kvalitet proizvoda i usluga“, ističe Junuzović.

U Junuzović-Kopexu očekuju stabilan rast poslovanja do kraja 2019. godine, a planiraju i nova radna mjesta, dodatnu edukaciju kadrova i nove investicije do kraja ove i u 2020. godini.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”2875″ img_size=”full” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][stm_sidebar sidebar=”527″][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *