Junuzović kopex: Godina iza nas, naša godina velikih poslovnih uspjeha

12. Februara 2018.0

Kompanija Junuzović kopex 2017. godinu završila je sa nizom poslovnih uspjeha. Nastavili smo realizaciju započetih projekata iz 2016. godine koje smo uspješno završili. Naši ostvareni uspjesi nisu ostali nezapaženi ni u okruženju u kojem djelujemo. Privukli smo veliku medijsku pažnju zahvaljujući inovacijama u biznisu, ostvarenoj dobiti, priznanjima koja smo dobili.

U maju mjesecu 2017. godine u našem vlasništvu otvorena je prva CNG punionica u Bosni i Hercegovini koja služi u maloprodajne svrhe. Punionica je zaokružila našu priču o važnosti i svim benefitima koje donosi upotreba CNG plina.

Nakon uvođenja CNG autobusa u sistem javnog prevoza koje smo uspješno realizovali u našem preduzeću Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla, bilo je logično ponuditi korisnicima privatnih vozila na CNG pogon punionicu koja zadovoljava svjetske standarde.

Nastavljajući promociju CNG plina i povoljnosti koje pruža kako u automobilskoj industriji tako i u drugim privrednim granama, učestvovali smo na sajmu automobila Auto Show Week Tuzla. Na sajmu smo postigli izuzetnu uspješnost i ostvarili cilj našeg nastupa, a to je upoznavanje šire javnosti sa svim benefitima koje nudi ovaj energent. Prema analizi podataka najuspješnijih kompanija u Bosni i Hercegovini, poslovni portal Akta.ba iznio je podatke prema kojima je kompanija Junuzović kopex svrstana u TOP 10 kompanija koje se bave veletrgovinom nafte i naftnih derivata, a koje su imale najveću dobit i prihod u 2016. godini.

Poslovne novine objavile su listu 100 najvećij u BiH po prihodu, dobiti i investicijama gotovinskkog toka u 2016. godini.

Na rang listi velikih preduzeća po dobiti u 2016.godini kompanija Junuzović kopex zauzima 64. mjesto. U kategoriji trgovina na veliko krutim, tečnim i plinovitim gasovima pozicionirali smo se na 12 mjesto. Da su drugi prepoznali naše postignute uspjehe dokazuje priznanje osnivaču kompanije Junuzović kopex “Nagrada za životno djelo u biznisu”, a kompaniji Junuzović kopex nagradu za “Naj kompaniju” koji su uručeni na 37. Manifestaciji “Najmenadžer i ličnost godine” u organizaciji Agencije za izbor i promociju najuspješnijih ljudi i kompanija. U 2017. godini, finansijska i marketing direktorica Junuzović kopex-a, Selvedina Junuzović registrovala je Fondaciju Junuzović koja ima za cilj pružiti svu podršku i pomoć zajednici u kojoj živi i radi. U toku godine Fondacija je ostvarila veliki broj projekata pomoći kojima su obezbjeđeni bolji uslovi funkcionisanja velikog broja škola,

Doma za djecu bez roditeljskog staranja, Doma penzionera, Narodne kuhinje, velikog broja Udruženja koja se bave radom djece sa posebnim potrebama itd.

U decembru 2017. godine u Narodnom pozorištu Sarajevo održan je “Ladies in Awards- Izbor žene godine 2017”. Selvedina Junuzović, finansijska i marketing direktorica kompanije Junuzović kopex i osnivač Fondacije Junuzović na ovom prestižnom događaju dobila je priznanje “Žena godine u kategoriji društvena odgovornost”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *