Historija

Osnovana kompanija Junuzović Kopex.

Prvobitno registrovana djelatnost kompanije je izgradnja putne mreže, proizvodnja betona i usluge transporta.

1996. godina

Kompanija proširuje svoje poslovanje te počinje da se bavi trgovinom nafte i naftnih derivata na veliko i malo, pružanju usluge transporta u domaćem i međunarodniom saobraćaju, kao i pružanju usluga rada građevinskih mašina.

1998. godina

Otvorena prva benzinska pumpa u vlasništvu kompanija Junuzović Kopex, koja svojevremeno predstavlja multifunkcionalan objekat koji u ponudi pored goriva sadrži market, moderno uređenu autopraonicu, restoran i parking.

2003. godina

Kompanija proširuje svoje poslovanje u smjeru usluga transporta kada postaje većinski vlasnik kompanije Gradski i progradski saobraćaj Tuzla i Litvatrans Banovići. Usmjerili smo se na ulaganje u revitalizaciju kompanija i unapređenje njenih usluga. Junuzović Kopex odmah ulaže značajna sredstva u modernizaciju opreme svojih novih kompanija što zajedno sa edukacijom osoblja direktno utiče na povećanje kvaliteta pružene usluge. Danas, GIPS DD Tuzla predstavlja primjer uspješne kompanije koja ide korak dalje uvođenjem prvih i jedinih autobusa u BiH koji za pogon motora koriste prirodni plin – CNG.

2014. godina

Kompanija Junuzović Kopex otvorila je CNG plinsku stanicu u maloprodajne svrhe, za same građane, odnosno za vlasnike motornih vozila koja za svoj pogon koriste prirodni zemni gas, CNG.

Iste godine osnovali smo Fondaciju Junuzović, čija je misija postizanje opšteg dobra za cjelokupnu zajednicu. Od tada do danas Fondacija Junuzović podržala je veliki broj humanitarnih projekata, donatorskih akcija i pomoći raznim kategorijama društva.

2017. godina

Otvorena benzinska pumpa koja se nalazi u Lukavcu, modernog dizajna i vrhunskog izgleda cjelokupnog objekata.

U sklopu benzinske pumpe nalazi se moderno opremljen market.

2018. godina

U Kalesiji je otvorena Benzinska pumpa najmodernijeg interijera u sklopu koje je delikates shop i caffe bar te novootvorena autobuska stanica. Ovaj objekat u ponudi pored goriva nudi sve vrste autokozmetike, prehrambene artikle, caffe bar, parking, autobusku stanicu.

Junuzović Kopex osniva sestrinsku kompaniju Betrex koja se bavi trgovinom najpoznatijih svjetskih prizvođača kamiona, autobusa, građevinskih mašina i slične opreme.

2021. godina