Želite da zajedno poslujemo?

Želite poslovni sastanak ili se informisati za naše usluge? Naši ljubazni uposlenici rado će porazgovarati sa vama.

CNG stanice

Pod vlasništvom kompanije Junuzović Kopex, početkom septembra 2016. godine otvorena je prva CNG plinska stanica. Ovo je ujedno i prva punionica zemnog plina na području Bosne i Hercegovine.

Plinska stanica izgrađena je u krugu Gradskog i prigradskog saobraćaja d.d. Tuzla, kompanije koja je u većinskom vlasništvu Junuzović kopex-a. U ovoj punionici zemnog i ekološki prihvatljivog plina svakodnevno se puni  44 CNG autobusa javnog gradskog prevoznika. Punionica je prvenstveno služila kao punionica za autobuse ovog društva a vrlo brzo se profilirala da služi i u maloprodajne svrhe, za same građane.

CNG plinska stanica Junuzović kopex Tuzla je moderan objekat, izgrađen i opremljen  po zadnjim standardima koji diktiraju u ovoj oblasti. Plinsko punjenje autobusa jeftinije je i brže, a očuvanje energije i zaštita okoliša, najveće su prednosti korištenja ovog goriva.

CNG vozila imaju i znatno nižu emisiju štetnih plinova od dizelskih, a posebno čađe, pa su ekološki prihvatljiviji. Grad Tuzla spada u gradove koji su opterećeni industrijskim zagađenjima, te je od velikog značaja da što veći broj vozila budu ekološki prihvatljivi.

Velika razlika u cijeni između ova dva izvora energije još je jedan razlog zašto prirodni plin postaje najbrže rastuća alternativa dizelu i benzinu. Niža cijena zemnog gasa u odnosu na dizel, ova vozila čini i ekonomski prihvatljivijim.

Tuzla

CNG stanica se nalazi na istočnoj autobuskoj stanici GIPS Tuzla.

Adresa: Bukinje bb, 75000 Tuzla
Telefon:
+387 (35) 366 117
Radno vrijeme: 00:00 – 24:00

Želite ostvariti kontakt sa našom kompanijom? Javite nam se.