Želite da poslujemo?

Želite poslovni sastanak ili se informisati za naše usluge? Naši ljubazni uposlenici rado će porazgovarati sa vama.

Historija kompanije

JUNUZOVIĆ-kopex d.o.o. za niskogradnju, proizvodnju, promet roba i usluga, uvoz-izvoz osnovano je 1996 godine sa sjedištem u Lukavcu i 100% je privatno vlasništvo.

 • 1996

  Formiranje kompanije

  Prvobitno registrovana djelatnost naše kompanije je izgradnje putne mreže, proizvodnje betona, usluga transporta...

 • 1998

  Širenje poslovanja

  Firma počinje da se bavi trgovinom nafte i naftnih derivata na veliko i malo, pružanjem usluga transporta u domaćem i međunarodnom saobraćaju, kao i pružanje usluga rada građevinskih mašina.

 • 2003

  Benzinska pumpa u Lukavcu

  Sa radom počinje Benzinska pumpa Lukavac koja predstavlja multifunkcionalan uslužni objekat koji u svojoj ponudi, pored goriva, sadrži i market, restoran, parking i moderno uređenu autopraonicu.

 • 2013

  Benzinska pumpa u Gračanici

  Sa radom počinje Benzinska pumpa Gračanica koja pored goriva, ulja i mazuta potrošačima nudi širok asortiman roba široke potrošnje.

 • 2013

  Dun&Bradstreet uvrstio našu kompaniju u TOP 100

  Najstarija bonitetna kuća na svijetu Dun&Bradstreet, ekskluzivno za Poslovne novine, izradio je analizu “100 najvećih u BiH”. Sa niskom rizičnošću i rastućim trendom firma “Junuzović Kopex” svrstana je u 1. razred po ovom kriteriju. Preduzeća iz ove skupine krase pozitivni poslovni trendovi među kojima su rast prihoda i dobiti, niska zaduženost, pozitivan obrtni kapital i neto vrijednost, te rast svih relevantnih pokazatelja tokom perioda posmatranja. Prema pokazatelju koji govori za koliko dana, u prosjeku, preduzeća plaćaju svoje obaveze, “Junuzović Kopex” d.o.o. zauzima visoko drugo mjesto u BiH sa prosječnim vremenom isplate dobavljača od 5,67 dana. Ovaj podatak dovoljno govori o platežnoj sposobnosti i brizi za poslovne partnere.

 • 2015

  Širenje kompanije na prevoz putnika

  Pod našim "krovom" počinje da radi GIPS Tuzla i Litvatrans Banovići

 • 2016

  CNG u Bosni i Hercegovini

  Postajemo prva i jedina kompanija koja se bavi uvozom i prodajom CNG plina u BiH.

 • 2017

  Registrovana Fondacija Junuzović

  Vlasnici kompanije Junuzović kopex registruju Fondaciju Junuzović čija je misija postizanje opšteg dobra za cjelokupnu zajednicu, omogućiti djeci i mladima šanse za ostvarivanje snova i ciljeva te pružanje podrške razvoju humanosti, zdravstva itd.

Želite ostvariti kontakt sa našom kompanijom? Javite nam se