Veleprodaja

Sektor trgovine na veliko se bavi uvozom i prometom nafte i nafntih derivata na području cijele Bosne i Hercegovine. Naftni derivati koje uvozimo su visokog kvaliteta porijeklom iz rafinerija MOL, INA i NIS, tj. iz zemalja iz regiona kao i Evropske unije (Mađarska, Italija, Turska i dr.).

Također, pored uvoza prometujemo i robom proizvedenom u BiH tj. u rafineriji Bosanski Brod. Asortiman naših roba čine kako bijeli naftni derivati (eurodizel, lož ulje, benzini) tako i crni (mazut i bitumen), a od nedavno se bavimo i uvozom, prometom i transportom autoplina LPG (propan-butan).

Prema zvaničnim statističkim podacima svrstani smo među 10 najvećih uvoznika i prometnika naftom i natnim derivatima u BiH.

Naftne derivate nudimo na paritetu FCA rafinerija i DDP KUpac na području cijele Bosne i Hercegovine. Dostava naftnih derivata se vrši vlastitim cisternama. Cisterne su opremeljene savremenim uređajima za mjerenje isporučene količine. Za više informacija o transportnim kapacitetima, molimo Vas pogledajte u GTM meni.

Promet ostvaren poslovanjem ove organizacijske jedinice čini 70% ukupnog prometa firme Junuzović-kopex d.o.o.